Quan jo tenia 7 anys i anava al Camp Nou

Bloc davidegea.com

17 d'octubre de 2013

"Haurà de treure-li ja l'abonament al seu fill", deia l'encarregat de la porta 47 al meu pare un dia de partit al Camp Nou just passar el segon control que dóna accés a entrar a l'Estadi. Recordo aquell dia, no em pregunteu la raó. Potser perquè em vaig sentir més gran o potser perquè anava a tenir un altre carnet d'aquests que es picaven igual que el del meu pare. El que estava clar és que ja no passava per tenir menys de set anys i el porter no podia fer els ulls grossos. Tampoc era un problema, llavors la meva localitat era la desapareguda general del Gol Sud i els socis només pagaven el carnet de soci. Sí sí, com us ho dic. Quan es va fer la remodelació i vam tenir seients a l'any 1994 el "drama" per a alguns va ser haver de començar a pagar 10.000 pessetes més, uns 60 euros. Però aquesta és una altra història.

Tot això sona a molt molt llunyà, i la veritat és que ja han passat 25 anys. Nous temps, noves regles. Hem tingut pujades d'abonaments i ens fan pagar a la Supercopa. Però es mantenia una cosa que dóna alegria quan un va al Camp Nou i era, ja he de parlar en passat, veure com els pares anaven amb els seus fills petits. Aquestes cares de felicitat no tenen preu, i a partir d'ara sembla que costarà més poder-les veure.

Rosell ens ha sortit amb que no podran entrar. Per llei diu, encara que surtin després des de el Departament d'Interior desmentint aquesta necessitat. Coses de la vida,es fa just abans d'un Clàssic. Per seguretat. Perquè han calculat que aniran, diuen, uns 40.000 menors. Sí, el que vulguis, però setmana i mitja abans. Lleig.

Aquí, per començar i ja sent una tradició en aquesta junta, tenim un altre clar exemple de problema de comunicació. "Escolta, que no poden entrar per llei. I punt. Em sap greu, però és el que hi ha" vindria a ser el que ens han transmès, amb altres paraules més boniques i tècniques i amb més rotllo i palla pel mig. Si es vol entrar, a pagar com la resta. Davant d'aquest anunci tenim indignació. Una més, i així portem...

Personalmen, per a mi això és una canallada. Tenim al Camp Nou des de fa 56 anys i tota la vida s'ha deixat que les famílies vagin amb els seus fills. Mai he llegit un sol problema perquè hagin anat més o menys nens, ja sigui en un partit contra Las Palmas o en un Barça-Madrid a les cinc de la tarda. Perquè n'hi va haver, sembla que això de jugar a la tarda sigui nou. No sé la gent que va anar, però no hi ha article ni portada que parli de massacre per anar més nens del normal. És més, i tornant a recordar aquelles grades de general en els gols... allò sí que podria qualificar-se, i també és veritat que per això es van treure entre altres coses, de perill. En canvi, almenys els anys que jo vaig estar, res de res. I això que llavors tenia ben a prop als nois macus.

Arribats a aquest punt. La lògica diu que tindrem "solucions " perquè els nens puguin entrar al Camp Nou sense pagar. Això sí, després del Clàssic. Solucions que a saber com són veient com es fan les coses des d'aquesta junta directiva. Però el mal ja està fet. Era tan simple com exposar el problema i alhora la solució. Cal fer-ho perquè ho diuen, però nosaltres fem això perquè no afecti. Res. I clar, després que no es queixin que el personal salti.

En aquests moments en què sembla que si no es fa un nou Camp Nou no som ningú jo recordo com era fa 25 anys i com és ara. Abans et coneixies a tots els del teu voltant, i quan dic tots eren els de les files de davant, darrere i costats. Ara això va a molt menys, i el que es té al voltant són estrangers que venen de cap de setmana i es passen a veure l'espectacle del moment. Respectable, totalment. Però ja no és el mateix. I clar, si ja anem traient que els petits creixin veient al seu equip a les cames dels seus pares doncs contribuïm a donar un nou pas cap a aquest canvi.

Som Més que un Club no pels últims anys. Això ve de lluny, i estaria bé que seguís sent així i no un simple eslògan que queda molt bé com afegitó o que adorna a les grades de la segona graderia del lateral del Camp Nou.

Camp Nou - Més que un Club
Compartir:
  • Afegir a Facebook
  • Afegir a Twitter
  • Afegir a del.icio.us
  • Afegir a meneame.net
  • Afegir a Google
  • Afegir a la Tafanera
NO HI HA COMENTARIS EN AQUEST ARTICLE
Participa i deixa el teu comentari
El comentari ha estat correctament enviat i en breu serà revisat pel moderador.

Moltes gràcies per participar en el bloc de davidegea.com

Tornar al formulari
Tots els camps són obligatoris

contacte | fòrums | mapa web | davidegea.com - Barcelona 2017